GERİ

Trabzonlular Feshane'de Buluştu
Trabzon Dernekleri Federasyonunca Trabzon'un fethinin 552. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tanıtım günleri, İstanbul EyüpFeshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Trabzon Dernekleri Federasyonu'nca düzenlenen Tanıtım Günleri'nin açılışında Trabzon folklor ekibi gösteri sundu.
Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, etkinliği Trabzon'un fethinin 552. yıl dönümü dolayısıyla şehri tanıtmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da Feshane'yi ziyaret ederek, stantları dolaştı, Trabzonlu konuklarla sohbet etti.
Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, yöresel ürünlerin sergilendiği standların yer aldığı etkinlikte, her gün özel gösteriler düzenleneceğini ve Karadenizli sanatçıların sahne alacağını kaydetti.
Geçmişi bilmeden geleceğe hareket edilemeyeceğini ifade eden Demir, "Vatandaşlar, Trabzon'u yemeği, kültürü ve müziğiyle 4 gün boyunca yaşayacaklar" dedi.
Etkinliğe ziyaret eden vatandaşlar, Karadeniz mutfağına özgü lezzetleri tatma fırsatı buldu. Yöreye ait eserlerin, eşyaların, giysilerin yer aldığı standları ve sergileri gezen ziyaretçiler, horon oynayan ekipleri ilgiyle izledi.
Etkinlik kapsamında yarın, dünyanın en büyük kuymağı yapılacak. Volkan Konak ve İsmail Türüt'ün de sahne alacağı ve lazer gösterilerinin düzenleneceği etkinlik, 29 Eylül Pazar günü sona erecek.
Öte yandan, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru için 26 Ekim 2014'te düzenlenecek etkinlikte de dünyanın en büyük kuymağının yapılacağı bildirildi.

Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası           Kunduracılar Cad. Alipaşa İşhanı  K:4 / 51   Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 3216103 
GülNet İnternet Hizmetleri  Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt.  K:2 Trabzon / TÜRKİYE  Tel: +90 462 326 61 42 


   www.betonhelva.com.tr